Dietetikus képzés

dietetikus képzés

viszketés cukorbeteg kezelésére használt gyógyszerek

Államilag finanszírozott, teljes idejű, nappali tagozat költségtérítéses formában is indul Mi a képzés célja? Az alapképzési szak célja ápoló és betegellátó szakemberek képzése, akik az egyén, a család, a közösség és a társadalom egészségvédelméről és az egészség helyreállításáról, valamint az egészségügyi és szociális ellátásról szerzett ismereteik alapján képesek az egészségügyi és szociális ellátás szintjén a megelőző, gyógyító, gondozó és rehabilitációs munkában önállófelelősséggel részt venni.

Képességeiket azon országban, intézményben alkalmazhatják a gyakorlatban is, ahol az alkalmazandó jogszabályok, irányelvek, protokollok ezt lehetővé teszik.

Felkészültek tanulmányaik mesterképzésben történő folytatására. Kiknek ajánljuk? Az ápolás és betegellátás alapképzési szak dietetikus szakirányának elvégzését azon középiskolai tanulmányaikat befejezett vagy a tárgyévben befejező pályaválasztóknak ajánljuk, akiket érdekel a megfelelő étrend megtervezése korcsoportnak és egészségi állapotnak megfelelően, az élelmezési üzemek munkafolyamatai és az élelmezési szolgálat működése, az élelmezési minőségbiztosítási rendszerek, a dietoterápia, a részvétel az egészségügyi, illetve szociális ellátásban és a megelőző, gyógyító, gondozó és rehabilitációs munka dietetikus képzés.

cikk posner a cukorbetegség kezelésében

Érettségi vizsgatárgyak kettőt kell választani : biológia v. A szakmai képzést segítik: a demonstrációs eszközökkel felszerelt gyakorlótermek, dietetikus képzés előadótermek, jól felszerelt tankonyha.

a diabetes magas vérnyomásos megbetegedés

Humánerőforrás A Debreceni Egyetem és a Népegészségügyi Kar kiemelkedő felkészültségű oktatógárdája vesz részt a képzésben, valamint nagy gyakorlati és oktatási tapasztalattal rendelkező dietetikusok várják a hallgatókat a gyakorlóhelyeken. Ösztöndíjak Erasmus pályázati lehetőség, Tehetséggondozó Program keretében kiemelt ösztöndíj-lehetőség, tudományos diákköri tevékenység, sportösztöndíj.

Jelentkezés A jelentkezés részletes feltételeiről a Felsőoktatási felvételi tájékoztató című kiadványból és az Országos Felsőoktatási Információs Központ honlapjáról lehet tájékozódni.

diabetes mellitus 2 típusok kezelése

Lehet, hogy érdekel