Pajzsmirigy teszt. EXTRA AJÁNLÓ

Pajzsmirigy-teszt: derítse ki, jól működik-e a pajzsmirigye!

Bejelentkezés

Ennél a terméknél nem használható fel kedvezménykupon. A pajzsmirigy alulműködés teszt a vér TSH szintjét méri, és így lehetővé teszi a pajzsmirigy rendellenes működésének kimutatását.

pajzsmirigy teszt

Használata egyszerű és gyors. A pajzsmirigy alulműködésre utaló tünetek lehetnek például a fáradtság, levertség, depresszió, terméketlenség, hízás, bőrszárazság, töredező haj, székrekedés, nők esetében menstruációs problémák. Ezek jelentkezésekor érdemes elvégezni a pajzsmirigy alulműködés gyorstesztet.

pajzsmirigy teszt

A pajzsmirigy-stimuláló hormon TSH, más néven tirotropin vagy tirotrop hormon az agyalapi mirigy elülső lebenyében termelődik és szabályozza a pajzsmirigy kiválasztását. Amikor a TSH stimulálja azt, a pajzsmirigy tiroxint T4 és trijódtironint T3 termel és szabályozza a szervezet energiatermelését és raktározását. Ha a vérben a pajzsmirigy-hormon szintje a normálisnál alacsonyabb, az elülső lebeny reagál és növeli a TSH szintet a pajzsmirigy további stimulálására.

Tehát a TSH koncentráció növekedése a vérben általában a pajzsmirigy aktivitásának csökkenését jelzi, ami betegséget jelez, ez a hypothyreosis, vagyis a pajzsmirigy alulműködés.

Vitamin Station Pajzsmirigy alulműködés gyorsteszt 1db részletes leírása Önellenőrzésre szolgáló gyorsteszt, pajzsmirigy alulműködés kimutatására egy csepp vérből. Hogyan működik a Pajzsmirigy alulműködés teszt? A pajzsmirigyserkentő TSH hormon befolyásolja a pajzsmirigy működését. A megemelkedett TSH szint leggyakrabban a pajzsmirigy alulműködésére utal.

A hypothyreosis a leggyakoribb pajzsmirigy-rendellenesség. Ez érinti a férfiakat és a nőket egyaránt, a nők körében gyakrabban pajzsmirigy teszt előés egy olyan kóros állapot, amelyet genetikai hajlam jellemez.

Húzd az egeret a képre a nagyításhoz!

A pajzsmirigy teszt tünetei a következők: fáradtság, elhízás, száraz bőr, depresszió, állandó székrekedés és a szabálytalan ciklus a nőknél. A pajzsmirigy-stimuláló hormon TSH szabályozza a pajzsmirigy működését.

Mi a pajzsmirigy-alulműködés? A pajzsmirigy alulműködés akkor alakul ki, ha a pajzsmirigy nem tud annyi pajzsmirigy hormont termelni, mint amennyit a szervezet vár tőle. A pajzsmirigy alulműködés orvosi neve a hypothyreosis.

A teszthez szükséged lesz pár csepp kapilláris, azaz hajszálerekből származó vérre. Ezt bárki biztonságosan, egyszerűen és gyorsan egy apró szúrással leveheti az ujjbegyéből.

pajzsmirigy teszt

A termék tartalmazza azt a pipettát, amivel a teszthez szükséges mennyiségű vért össze tudod gyűjteni, se többet, se kevesebbet. Videónkban segítünk Neked, hogyan csináld. Ha hypothyreosis tünetek vannak jelen pl.

Pajzsmirigy gyorsteszt 1 db VITAMIN ST.

A pajzsmirigy teszt elvégezhető a nap bármely időpontjában. A tesztet nem lehet és nem szabad elvégezni, ha jelenleg pajzsmirigyhormon-kezelésben részesülsz. A TSH szintje fiziológiásan a kimutatható szint fölé emelkedhet terhesség alatt, így pozitív eredményt ad még ha nincs is hypothyreosis.

pajzsmirigy teszt

Az eredmény helyes, ha az utasításokat gondosan követed. Azonban az eredmény nem megfelelő, ha a készülék más folyadékkal érintkezik felhasználás előtt, vagy a vér mennyisége nem elegendő vagy a kazettára adagolt hígító cseppek száma kevesebb mint 2 vagy több mint 3.

A mellékelt pipetta biztosítja, hogy a megfelelő mennyiségű vér kerüljön felhasználásra.

pajzsmirigy teszt

A vonalak színe és intenzitása nem fontos az eredmény értelmezéséhez. A vonalaknak teljesnek és homogénnek kell lenniük.

Pajzsmirigy-alulműködés teszt

A teszt pozitív, függetlenül attól, hogy mennyire intenzív a tesztvonal színe. A vizsgálatot 10 perccel az eljárás befejezése után kell elolvasni, de legkésőbb 15 perccel ettől az időponttól.

pajzsmirigy teszt

Pajzsmirigy teszt pozitív eredmény azt jelenti, hogy a TSH vérben észlelt szintje magasabb a normálnál. Konzultálj szakorvossal és mutasd meg neki a teszt eredményét.

  1. Diabetes co uk shop
  2. Típusú diabétesz kezelésére 1 gyermek izrael
  3. Pajzsmirigy teszt: derítse ki, jól működik-e a pajzsmirigye! - EgészségKalauz
  4. Mi a teendő magas anti-TPO szint esetén?
  5. Az alumínium tasakot csak akkor nyissa fel, ha mindent előkészített a teszt elvégzéséhez!
  6. Teszteld magad - vajon fennáll a pajzsmirigy alulműködés gyanúja?

Egy pozitív eredmény a hypothyreosis diagnosztizálásához nem elegendő, de figyelmeztet arra, hogy a probléma fennállhat és foglalkoznod kell egészségeddel. A pajzsmirigyhormonokat is TSH-val kell mérni, hogy megkülönböztessék az elsődleges hypothyreosisot egy megváltozott TSH termelődéstől.

Otthoni egészségügyi teszt

Magas szintű TSH és alacsony pajzsmirigyhormon szintű betegnek elsőfokú pajzsmirigy-alulműködése van. Ezt az állapotot a TSH által kiváltott hypophysis adenoma vagy pajzsmirigyhormonokkal szembeni rezisztencia okozhatja. Ha a tüneteid továbbra is fennállnak, fordulj orvosodhoz.

Verapamil cukorbetegség kezelésében teszt nagyon pontos.

Lehet, hogy érdekel