Naspolya cukorbetegeknek, Naspolya: szottyosan jó

nice guidelines diabetes type 2 management

Létrehozva: Módosítva: Egyes források szerint Japánból származik, másutt úgy tudják, hogy egy kínai kantonból lopták át Európába. A naspolyafa terméséből és leveléből előállított készítmények a szájüreg és a garat gyulladásainak csökkentésére használhatók.

Bélbetegségek kezelésében is szerepet kapott.

Miért jó a naspolya?

A naspolyafa kérgének főzetét a népi gyógyászatban vérzések csillapítására alkalmazták. A naspolyamagból készített teának vesekő elleni gyógyhatást tulajdonítanak.

  • Казалось, все происходящее было от нее безумно .
  • Роскошной рыжеволосой девицей.

Ezeket az ételeket ne tegye hűtőbe! Alma, körte, naspolya cukorbetegeknek, naspolya: A népszerű őszi gyümölcsökből egyszerre csak annyi mennyiséget tároljunk hűtés nélkül konyhában vagy kamrábanamit 1 hét alatt elfogyasztunk, illetve felhasználunk.

Török Zsuzsa Nem tudod, a naspolya mi fán terem és a piacon sem ismered fel? Pedig érdemes felfedezni ezt a csúnyácska szezongyümölcsöt, mert valóságos egészségbomba! A díszfának is ültethető, ám inkább terebélyes bokorra emlékeztető növény az almaa birs és a körte rokona. Valószínűleg a római légiók közvetítésével került hazánkba.

A legjobb, ha szellős kosárban, ládában tartjuk őket, de nem szabad kibélelni a tárolóeszközt papírral, mert beszívja a gyümölcsök nedvességét és megfonnyadnak. Nagyobb mennyiség tárolására legjobb egy hűvös hely, garázs, pince lehet. A naspolya a bélbetegségek kezelésében is szerepet kap Gyümölcse gömbölyű vagy körte alakú.

savó diabétesz kezelésében

Héja molyhos, színe éretten barna, édeskés fanyar ízű, állománya kásás. Késő ősszel érik.

Gyógynövény leírások és alternatív gyógymódok

A fáról leszedve még kemény és élvezhetetlen a naspolya, de érlelés után megpuhul, vékony héja pergamenszerűen elválik, lehúzható és sötétebb barna lesz, íze pedig édessé válik. Miért jó a naspolya?

  •  Без воска.
  •  - Пойду я! - Ее тон говорил о том, что возражений она не потерпит.

Mintegy 12 százalék szénhidrátot és az almafélék közül is kiemelkedő mennyiségű, 12 mg C-vitamint tartalmaz száz grammonként. Éretten a nyersen való fogyasztása mellett lekvár főzésre is alkalmas, mivel magas a pektintartalma.

A naspolya szuper csemege

Tartalmaz még vasat és kalciumot, emellett jelentős mennyiségű cserzőanyagot is. A vastartalma miatt fogyasztása vérzékenyeknek kifejezetten ajánlott és ezen kívül még csonterősítő hatása is van.

Gyulladáscsökkentő hatású növényként ismeri a természetgyógyászat.

tartás lábak cukorbetegség kezelésében

Jó tudni! A naspolya ún.

Régen szalmára terítve érlelték a kamrában, de akkor is jó, ha a leszedésével megvárják az első fagyot. A somhoz és a kökényhez hasonlóan ugyanis naspolya cukorbetegeknek akkor fogyasztható, ha megcsípte a dér, népiesen szólva "szottyossá" válik. Hogyan fogyasszuk? Feldolgozható gyümölcslekvárnakpürének húsok mellé köretkéntvagy más gyümölcsfajtákkal például birsalma, körte, vagy szilva vegyesen ivólének.

Dr. Csuth Ágnes válasza cukorbetegség témában

Az érett, dércsípte gyümölcsöt fogyaszthatjuk nyersen. Ilyenkor a héját lehúzzuk, a magokat kikerüljük, mert ezek élvezhetetlenek. Zselét is lehet belőle főzni, mert sok pektint tartalmaz.

A XIV. Mára a naspolya méltatlanul elsüllyedni látszik a feledés homályában. Vajon feltétlenül így kell lennie? Lehetséges-e még napjainkban ennek a történelmi fának és gyümölcsének az újbóli felhasználása? Vagy termesztői csak menthetetlen nosztalgikusok?

Lehet, hogy érdekel