Igt cukorbetegség, Újszeged Egészségközpont

Gastroyal magazin
 • Prediabétesz: ezt teheti ellene - EgészségKalauz
 • A cukorbetegség előszobája - IGT, IFG
 • Nem csak a diabéteszt, hanem az azt megelőző állapotokat is komolyan kell venni, ugyanis kezelés nélkül rövid időn belül 2-es típusú cukorbetegséggé nőhetik ki magukat.
 • Frissítve:
 • A prediabétesz felismerése és kezelése
 • Prediabétesz jelentése és hatása - Cukorbetegközpont
 • Inzulinrezisztenciából cukorbetegség.

Kérdés: Tavaly júniusban derült ki, igt cukorbetegség a terheléses vércukorértékeim nem jók: 0 perces 5,9, 40 perces 9,9, perces 8,5. Erre az endokrinológusom már azt mondta, hogy gyakorlatilag cukorbetegség. Aztán elkezdetem szedni a Metformint 2x mg adagban g-os diéta mellett.

igt cukorbetegség

A következő terhelésnél - három hónap múlva - ilyen eredmények születtek: 0 perces cukor 4, inzulin 4, perces cukor 8,7, inzulin 32,9. Ekkor vettük le 2x mg-ra.

 1. Vércukorérték: mikortól számít kórosnak? - EgészségKalauz
 2. IGT (Csökkent glükóz tolerancia) szűrés - Diabetes centrum
 3. Cukorszünet - a prediabétesz tünetei és kezelése – | bajnoczitrans.hu
 4. De vajon milyen értékek számítanak kórosnak?
 5. Cukor cukorbetegség tünetei tablet kezelés

Mennyire súlyos ez az állapot? A hasnyálmirigyem is károsodott már? Tulajdonképpen mi a különbség az inzulinrezisztencia és az IGT között?

igt cukorbetegség

Köszönöm a válaszát! Boncz Ágota ;18 februári InforMed Válasz: Az inzulinrezisztencia azt jelenti, hogy a szervezet csak az emelkedett inzulinmennyiséggel képes a vércukorszintet normál értéken tartani. Ha már a nagyobb mennyiségű inzulin sem elég, akkor kezd emelkedni a vércukorszint is.

igt cukorbetegség

Eleinte tehát az inzulin mennyisége nő, ha ez már nem tud lépést tartani a vércukor-emelkedéssel, akkor lesz eleinte IGT, amiből később valódi cukorbetegség is lehet. Természetesen helyes életmóddal, Metformin szedéssel a folyamat lassítható, esetenként meg is állítható.

Kapcsolódó cikkek a Cukorbetegség rovatban olvashatók.

Lehet, hogy érdekel