Cukorbetegség szemfájás. 9 jel, hogy ideje felkeresnünk egy szemorvost | BENU Gyógyszertár

Szemfáradtság tünetei és kezelése

Ha azonban észrevesszük, hogy a látásunk gyorsabban kezd el romlani, illetve akár teljes ideiglenes vakság is beáll, akkor érdemes szakemberhez fordulni.

cukorbetegség szemfájás

Probléma lehet bármilyen szembetegség, de akár a farkasvakság is. Vörös vagy rózsaszín szemek A vörös szemet több ideiglenes irritáció kiválthatja, ami a szemben futó erek megdagadását okozzák.

Dobi Gyöngyi, belgyógyász Minden betegre legalább egy ember jut, akinél még nem jelentkeztek a cukorbetegség tünetei, ezért nem is tud róla. Figyelemfelhívó tünet lehet a szomjúság, a nehezen gyógyuló seb, de a diabétesz az esetek többségében kezdetben tünetszegény, a panaszok alapján nehezen felismerhető. Jelnyelvi verzió A cukorbetegség eltérő tünetekkel jár a betegség különböző típusai esetén. Tévhit, hogy a szomjúság és a cukorbetegség szemfájás mennyiségű vizelet a cukorbetegség egyértelmű korai jele. Az érintett betegek nagy részénél más tünetek jelezhetik a diabéteszt, a gyakoribb 2-es típusú cukorbetegség esetén ugyanis csak a betegség előrehaladottabb fázisában jelentkezik a szomjúság, de a gyakori vizetetürítésnek is lehetnek más okai.

A háttérben állhat allergia vagy gyulladás is, de ha óra után sem múlnak a panaszok, akkor akár komolyabb problémával is számolnunk kell. Cukorbetegség szemfájás A fényérzékenység mögött állhat allergia, általános type 1 diabetes success vagy migrén is. Fontos azonban tudni, hogy szemeink csökkent kapacitása több szembetegségre is utalhat, amit érdemes gyorsan kivizsgáltatni.

cukorbetegség szemfájás

Fontos, hogy ilyenkor kerüljük az éjszakai vezetést, hiszen a cukorbetegség szemfájás fények könnyen elvakíthatják az embert. Homályos látás Mint a legtöbb szemmel kapcsolatos panasz esetében, a homályos látás több betegség is kiválthatja.

 1. Visszatérítése cukorbetegség kezelésére
 2. Ezek a cukorbetegség tünetei, figyelmeztető jelei
 3. A cukorbetegség a fejlett világban, így Magyarországon is a keresőkorú lakosság vezető vaksági oka.
 4. A cukorbetegség szemészeti szövődményei
 5. Cukorbetegség és látás: a leggyakoribb problémák - PHOENIX Group
 6. A felületes szemfájdalom gyakori okai: kötőhártya gyulladás — lehet allergiás, bakteriális, vírusos vagy gombás keratitis, vagyis a szaruhártya gyulladása, károsodása és fekélye fájdalmat okoz a szemben kémiai égések és fotokeratitisz — intenzív fényforrások okozzák blefaritisz — a szemhéj gyulladása a szemhéj szélein található faggyúmirigyek eldugulása miatt entropion — alsó szemhéj inverzió A szem mély szerkezetében lévő szemfájdalmat gyakran a szem, a szem mögött vagy a szem körüli tompa fájdalomnak, nyomásérzésnek, pulzációnak nevezik.
 7. Cukorbetegség tünetei és kezelése - HáziPatika
 8. Diabétesz kezelésében alacsony szénhidráttartalmú diéták

A szemorvos legtöbb esetben szemcseppel vagy gyógyszerrel javítja a panaszokat, ezért a gyors beavatkozás sok kellemetlenségtől kímélhet meg bennünket. Szemfájás A szemfájás soha nem jó jel, ezért már az első néhány óra fájdalom után érdemes szakemberhez fordulni.

cukorbetegség szemfájás

A problémát okozhatja külső irritáció — mint például apró szilánk a szemben —, de utalhat több betegségre is — ilyenek glaukóma különböző fajtái. Ismert betegség Több betegség is okozhat látásromlást vagy visszatérő látásszervi panaszokat.

Kép letöltés

Leggyakrabban a cukorbetegségben és a magas vérnyomásban szenvedők tapasztalhatnak rendszeresen homályos látást, gyulladt szemeket. Ha sikerült diagnosztizálni a betegséget, mindenképpen konzultáljunk egy szemorvossal a tüneti kezelést illetően.

cukorbetegség szemfájás

Rendszeres fejfájás Ha munka közben, illetve új szemüveg viselése mellett állandósulnak a fejfájások, akkor érdemes szemünk egészségére gondolnunk. A képernyő előtt sokkal kevesebbet pislogunk, ez pedig kiszáríthatja a szemet, ami fejfájáshoz vezethet. Egy új szemüveg pedig a szokásosnál jobban megterhelheti látószervünket, ezért mindkét esetben érdemes szakorvosi segítséget kérni.

Szemfáradtság tünetei és kezelése Gyakran szemfáradtság gyötri?

Kettőslátás A kettőslátás mindig problémára utal, ezért érdemes azonnal szakemberhez fordulni vele. Abban az esetben, ha a családunkban előfordult már agyvérzés különösen legyünk óvatosak, hiszen a kettőslátás rendszeresen előjele a bajnak.

Folyamatos könnyezés Szemünk egészséges működéséhez elengedhetetlen a zavartalan könnyutánpótlás. Ha azonban órákon keresztül folyamatosan könnyezünk, az gyulladásnak vagy irritációnak lehet a jele.

 • Hasnyálmirigy-gyulladás és a cukorbetegség és a kezelés
 • 9 jel, hogy ideje felkeresnünk egy szemorvost | BENU Gyógyszertár
 • Mi a cukorbetegség?
 • Milyen gyümölcsöt nem ehet a cukorbeteg
 • Elolvastam és elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban leírtakat.
 • A diabétesz szemészeti szövődményeiről | Szemészeti Klinika
 • Cukorbetegség: így jelzi a szem a diabéteszt

Ebben az esetben érdemes műkönnyel csepegtetnünk, de óra után már érdemes konzultációra mennünk.

Lehet, hogy érdekel