Cukorbetegség krónikus, Search form

2-es típusú cukorbeteg? Figyel a vércukrára? Vigyázzon a szívére is!
Diabétesz kisokos Az 1-es típusú diabétesz egy autoimmun betegség, mely bár nem gyógyítható, azonban megfelelő életmóddal és kezeléssel karban tartható, szövődményei megelőzhetőek vagy jelentkezésük ideje későbbi életkorra tolható ki. Éppen ezért kritikus jelentőségű a megfelelő terápia alkalmazása. A betegség jellemzője, hogy az immunrendszer megtámadja hasnyálmirigy pancreas inzulintermelő sejtjeit. A károsodás következtében a hasnyálmirigy nem képes többé inzulint termelni, ezért a betegeknek mindennapos inzulinadagolás szükséges a túléléshez.

Kapcsolat Számos oka van annak, hogy a krónikus betegségekben, például a 2-es típusú cukorbetegségben és az elhízásban szenvedők száma évtizedek óta emelkedik.

Néhány kockázati tényező nem változtatható, ilyenek a genetikai tényezők és az az egyszerű tény, hogy az emberek hosszabb ideig élnek. Ha nem teszünk semmit, hogy megállítsuk ezt a növekedést, az csak még több emberi szenvedéshez és több egészségügyi kiadáshoz vezet, vállalatként pedig nem felelünk meg a saját értékeinknek, és nem is vezetünk fenntartható vállalkozást.

Ezen cél elérésében is partnereink az egészségügyi ellátórendszerek dolgozói és a kezeléseinket használó emberek. A növekvő urbanizáció, társadalmi-gazdasági egyenlőtlenségek, a kevésbé aktív életmód és egészségtelen étrend kombinációja gyakran a fő oka annak, hogy egyre több embert diagnosztizálnak 2-es típusú cukorbetegséggel és elhízással.

Szeretnénk ezt a tendenciát megállítani, ehhez pedig a megelőzés a leghatékonyabb módszer.

cukorbetegség krónikus a kezelés megkezdése cukorbetegség

Olvasson tovább, hogy betekintést nyerjen tevékenységeinkbe, melyeket a krónikus betegségek megelőzése érdekében teszünk. Három 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő ember közül kettő nagyvárosban él. A városi területek tervezése, építése és működtetése megváltoztatja az életmódunkat, és bizonyos esetekben növeli a 2-es típusú cukorbetegséggel szembeni sebezhetőségünket.

cukorbetegség krónikus kezelésére cirrhosis cukorbetegekben

Megalkottuk a "városi cukorbetegség" kifejezést, és ennek alapján a London College University egyetemmel és a koppenhágai Steno Diabetes Center központtal együttműködésben a városokban rejlő kockázati tényezőkre koncentrálunk angol nyelvű weboldalak. Együtt elindítottuk a " Cities Changing Diabetes" elnevezésű globális partnerséget. A világ több mint 40 városában cukorbetegség krónikus 2-es típusú cukorbetegségre, mint a városokban cukorbetegség krónikus fő egészségügyi problémára hívjuk fel a figyelmet.

Több mint partnerrel együttműködésben kutatásokat végzünk és tájékoztatjuk a szakpolitikusokat, hogy olyan beavatkozásokat tervezzenek, amelyek érdemi hatást gyakorolnak a betegség frontvonalában.

cukorbetegség krónikus diabétesz kezelésében kínában

Ha szeretne többet megtudni a városi cukorbetegség elleni küzdelemről, látogasson el a Cities Changing Diabetes honlapjára angolul. Globálisan 40 millió öt év alatti gyermek túlsúlyos, így ki van téve a felnőttkori elhízás kockázatának illetve annak, hogy korán kialakul nála a 2-es típusú cukorbetegség.

A túlsúly hozzájárulhat az iskolai megbélyegzéshez, szocializációs problémákhoz és az érzelmi nehézségekhez, és egyes esetekben ronthatja az iskolázottságot.

cukorbetegség krónikus posner és a cukorbetegség kezelésében

Mexikóban és Kolumbiában kezdtük, de most már szélesebb regionális és globális szinten dolgozunk. A partnerség célja, hogy "elmozdítsa a narratívát" a túlsúly és az elhízás megelőzése tekintetében az egyéni felelősségről, és áthelyezze a hangsúlyt az elhízást elősegítő külső tényezők azonosítására.

cukorbetegség krónikus vércukormérés értékek

Hisszük, hogy minden gyermeknek lehetőséget kell adni arra, hogy egészségesen nőjön fel a változó világban, és kihasználja a benne rejlő lehetőségeket.

Lehet, hogy érdekel